Accesoires


VB Trailerbouw maakt kisten en kasten op maat. U krijgt meer opberg- en werkruimte voor hulpmiddelen en gereedschap.

Kisten en Bakken

VB Trailerbouw levert lichtbakken op maat. Personaliseer uw trailer met een eigen lichtbak. De lichtbakken worden in eigen huis geproduceerd.

Lichtbaken

VB Trailerbouw is dealer van het PSI™ automatisch bandenspanningsysteem. Dit is een automatisch bandenspanningsysteem dat de trailerbanden actief bijpompt bij drukverlies, zelfs wanneer u rijdt. Hierdoor zullen de banden op de ideale spanning blijven, wat positief is voor de rolweerstand.

Automatisch bandenspanningsysteem

 

De belangrijkste voordelen:

  • Gemiddeld 3% minder brandstofverbruik
  • De levensduur van de banden wordt gemiddeld met 10% verlengd
  • Geen onnodige stilstand door bandenpech
  • Sterk verminderde slijtage, ook op gecoverde banden
  • Verhoging van veiligheid van chauffeur, medeweggebruikers en lading

Deze voordelen zorgen er voor dat u de investering in dit systeem veelal in 12 tot 24 maanden terug verdient heeft. Wij kunnen zowel uw nieuwe als bestaande opleggers binnen een dag uitrusten met het PSI™  systeem.

 

De werking

Een indicatielampje, dat op de aanhangwagen/oplegger gemonteerd is, signaleert een mogelijk verlies van druk. Met dit controlelampje kan ook de correcte werking van het systeem gecontroleerd worden. Een terugslagklep, die geïntegreerd is in de vulslang, beschermt elke andere aangesloten band in geval van extreem drukverlies door een klapband. Het drukventiel dat in de controle box geïntegreerd is, beschermt het rem- en luchtveersysteem bij overmatig drukverlies. Hierdoor is de werking van het rem- en luchtveersysteem te allen tijden gegarandeerd. Het systeem is ADR goedgekeurd.