Nijhof-Wassink kiest voor dertien Vogelzang ADR containerchassis

10 December 2013

Nijhof-Wassink uit Rijssen heeft onlangs de eerste uit een serie van dertien Vogelzang ADR containerchassis in gebruik genomen. VB Trailerbouw uit Bedum zorgde voor het uitgekiende en in samenwerking met de klant uitgevoerde ontwerp en de productie.

Nijhof-Wassink is een internationaal logistiek dienstverlener met vestigingen in Nederland, Duitsland, Polen en Hongarije. De geleverde chassis worden ingezet voor het containervervoer van hoofdzakelijk natte bulkproducten. Dit wordt hoofdzakelijk gedaan voor toonaangevende bedrijven in de (petro)chemie. Nijhof-Wassink beschikt hiervoor over een zeer modern wagenpark van trucks en opleggers.

Door de nauwe samenwerking tijdens het engineeringproces is het gelukt om de gebruikerskennis van Nijhof-Wassink te combineren met de knowhow van VB Trailerbouw. Hierdoor is er een kwalitatief hoogwaardige oplossing ontstaan die naadloos aansluit op de wensen van Nijhof-Wassink en haar chauffeurs. Uiteraard is er veel aandacht geweest voor een optimale balans tussen gewicht en de hoogwaardige kwaliteit van de constructie. De chassis zijn geschikt voor het vervoeren van zowel 20 als 30 ft containers. Ze zijn voorzien van drie 9 ton BPW schijfremassen en een Haldex remsysteem. Om de werkomstandigheden van de chauffeur te optimaliseren is er aan de achterkant van het chassis een ergonomische instap gecreëerd, waardoor de chauffeur makkelijk bij de appendages van een 20 ft container kan. Het chassis is volledig geschoopeerd en assen en steunpoten zijn mee gespoten om een zeer lange levensduur te creëren.

VB Trailerbouw laat met deze opleggers zien gebruikerswensen te kunnen vertalen naar een concurrerend Nederlandse kwaliteitsoplegger, die laag van gewicht is en bovendien garant staat voor een lange levensduur met lage onderhoudskosten.