VB Trailerbouw presenteert nieuwe mestoplegger

25 February 2014

VB Trailerbouw presenteert een nieuwe Vogelzang mestoplegger, die lichter en wendbaarder is dan zijn voorganger.

De nieuwe oplegger is de nieuwe standaard onder de mestopleggers. VB Trailerbouw is er in geslaagd een flinke gewichtsreductie ten op zichtte van de vorige generatie te realiseren, zonder dat daarbij concessies zijn gedaan aan de hoogwaardige constructie. De oplegger biedt daardoor de beste balans tussen gewicht en de voor de zware toepassing noodzakelijke sterkte.

De Vogelzang tankoplegger is bovendien op de eerste en derde as uitgevoerd met het Bulthuis stuurboom-kabel stuursysteem. Hierdoor ontstaat een zeer wendbare oplegger, die zelfs de kleinste boerenerven bereikbaar maakt. Het Bulthuis stuursysteem kenmerkt zich door een laag eigen gewicht, lage onderhoudskosten en is speciaal ontwikkeld voor zware gebruiksomstandigheden.
 
De tank is gemaakt van hoogwaardig RVS en kent een inhoud van 36 m3. Bovendien is de tank te voorzien van opties als kijkglazen, mangat en loopbordes. Tot slot is de oplegger voorzien van een pomp met een opbrengst van 6 m3/minuut, een geijkt weegsysteem en een bemonsteringsapparaat.