Vogelzang mestoplegger met Bulthuis stuursysteem

12 March 2013

VB Trailerbouw heeft twee bestaande concepten samengevoegd tot een uniek nieuw product, dat zorgt voor een transportoplossing die optimaal geschikt is voor het rijden en manoeuvreren in lastige agrarische omstandigheden. Voor dit nieuwe product is gebruik gemaakt van een Vogelzang mestoplegger en deBulthuis KBS32 kabelstangbesturing.

 


De configuratie van de mestoplegger van Vogelzang is exact afgestemd op de gebruiksomstandigheden, waardoor een uiterst stabiele trailer is ontstaan, die een lange levensduur kent en lage onderhoudskosten. De gebruikte pomp kan desgewenst 5 m3 mest per minuut aanzuigen en wegpompen. Alle hydraulisch aangedreven componenten kunnen op afstand worden bediend, waardoor laadtijden tot een minimum beperkt blijven. 
 
Het Bulthuis stuursysteem is een besturing op basis van een stang in combinatie met een kabel, een techniek die zich in de praktijk al gedurende langere tijd heeft bewezen. Het voordeel ten opzichte van een conventionele stangenbesturing is dat een kabel in staat is oneffenheden in het wegoppervlak soepel op te vangen. Een KBS besturing biedt een uiterst robuuste oplossing in zware omstandigheden. De onderhoudskosten zijn bovendien bijzonder laag, omdat weinig gebruik wordt gemaakt van slijtage-gevoelige onderdelen.