Zes Bulthuis en Vogelzang trailers van VB Trailerbouw voor Zijderlaan

30 October 2013

Onlangs werden vier kipper opleggers, een Cargo Floor oplegger en een kasten-oplegger aangeschaft door Zijderlaan. Alle zes trailers werden gebouwd en geleverd door VB Trailerbouw.

Zijderlaan 
is een sterke en professionele speler in de wereld van transport en logistiek. Eén van de specialisaties van Zijderlaan is de bietencampagne. Met zo’n 450 volle vrachten per dag is Zijderlaan, vanaf september tot half januari, verantwoordelijk voor circa 15% van het totale bietentransport van Suiker Unie in Nederland. Martijn Zijderlaan. “Wij hebben circa 160 trekkende eenheden. Voor onze getrokken eenheden doen we sinds 2000 zaken met VB Trailerbouw, een samenwerking die het beste in beide partijen naar boven haalt. Vanuit onze praktijkervaring hebben wij klantspecifieke wensen en dat is bij de opbouw van nieuwe trailers gecombineerd met de vakkennis van VB Trailerbouw. Een echt goede, degelijke bouwer toegespitst op de Nederlandse markt en voor ons een ideale partner.


Weegsystemen

De nieuwe trailers zijn allen uitgevoerd met een aslast/weegsysteem. We laden veel (losgestort) in de agrarische sector, dus dan is een weegsysteem een uitkomst. De laatste jaren hebben we gezamenlijk met VB Trailerbouw een behoorlijke verlaging van het eigen gewicht weten te realiseren. Elke kilo minder betekent in onze branche direct meer rendement. De kippers zijn bovendien ontzettend wendbaar en dat is ideaal voor de werkzaamheden die we moeten uitvoeren in de agrarische sector.”

Lange historie

Zijderlaan is gevestigd in Stolwijk, onder de rook van Gouda en heeft vorig jaar haar 75-jarig bestaan gevierd. Het motto van het bedrijf ‘Voortdurend in beweging’ geeft de veelzijdigheid aan transport- en logistieke diensten weer. Door jarenlange nationale- en internationale transportervaring beschikken zowel de chauffeurs als diverse ondersteunende afdelingen over veel (praktijk-)kennis en ervaring. “Of het nu gaat om bulk-, stukgoed-, losgestorte ladingen of het binnenhalen van zeecontainers vanuit de havens naar onze distributiecentra, door onze sterke klantfocus bieden wij transportoplossingen die het beste op de wensen en eisen van de klant aansluiten. Door de totale logistieke service (voorraadbeheer, productcontrole en distributie) uit handen te nemen, is Zijderlaan haar klanten door de jaren heen steeds meer gaan ontzorgen.” Vanuit haar DC’s in Stolwijk en Steenbergen beheerst Zijderlaan als ketenregisseur het volledige logistieke proces, waardoor doorlooptijden worden verkort.

De onderneming heeft duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan en bouwt momenteel in samenwerking met Suiker Unie aan een volautomatisch distributiecentrum. De belangrijkste doelstelling van deze investering is een reductie in interne ritten en een duidelijke verlaging van CO2-uitstoot. Door bewust maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar gelijktijdig de milieubelasting reduceren, staat Zijderlaan stil bij het optimaliseren van haar (duurzame) transport. In dat kader heeft Zijderlaan een Lean & Green Award ontvangen.